Gocova žica

GOCOVA ŽICA: MI MUŠKARCI

MI MUŠKARCI …koji smo mi zapravo muškarci u životu glumci, pozavršavali svi glumačke akademije. Ne mislim sad tu na ego ili obraz debeo kao đon Travolta, nego je to činjenično stanje, ono jer takav je život, nas umjetnika naravno. Recimo ti subotom navečer prvo zbrineš dijete, dobar si k’o grah sutradan, kupaš, oblačiš, pričaš priču za spavanje o žirafi koja se nema s kim igrati jer je previsoka, i tu si ti Mel Gibson, logično.

Onda zadovolj(e)nu ženu otpratiš isto na spavanje, odi spavati, to ti je za ten super, kasno je, odmori se i ti se uvaljuješ pred telku. Naravno, što ti preostaje subotom navečer, utakmice su ionako već davno završile, skidaju mreže s golova, nego da gledaš Stallonea ili Seagala, ionako plaćaš svaki mjesec 77 kuna da ti rade crtići cijeli dan, a 3 kune da gledaš ciklus Stevena Seagala subotom navečer, i tako svaki vikend od rujna do početka prosinca.

Uvališ se u kutnu, kauč, dvosjed, trosjed, fotelju, ovisi koji si kapacitet, otvoriš frižider, izvadiš bocu žeste, viski po mogućnosti, naliješ onako konobarski malo tek toliko da zaprljaš dno, pljugu eventualno zapališ i gledaš Stallonea, mrmljaš kao on, uživiš se u njega kao da si sad sljedeći koji će nekog roknut poslije njega u filmu, praviš se važan sam po sobi, natežeš cugu, mrštiš se, baciš traktor od djeteta, čisto da ispadneš Stallone, ne znam pred kim, vjerojatno pred Casperom i onako otepen, od dvije čaše viskija ili nekog drugog opojnog pića, sav važan, pazi, roknuo si Stalloneove neprijatelje, pomog’o si Seagalu da prebije šest Kineza na tržnici u Kuala Lumpuru, odlaziš u sobu i ti, što ćeš, kapak ti se zatvara k’o Biljemerkant?!

I onda kreće šou zapravo, ujutro ne možeš otvorit oko k’o Kerum hotel u Splitu, a dijete ti skače po glavi, tata diži se, idemo gledati crtiće i onda se ti pretvaraš u Jim Carreya, žmiriš na jedno oko, glumiš neki motor, zvukove proizvodiš iz šume, praviš se da si morž, zabijaš si kljove u prsa, moraš, za njega si Jim Carrey i zadužen si da se on smije, a kad te žena nešto traži skačeš k`o Blanka Vlašić, kako ona okom, ti skokom, dobar si k`o Ljubomir Kerekeš…i tako eto, glumci pa glumci, izmijeniš tri-četiri uloge dnevno, Hoollywood brate, Tarantino te zove za savjet, sklopiš mu slušalicu, samo tiskaš crveno na mobitelu, dosadan si brate, nađi si život.

I onda si ti nedjeljom poslije ručka Dino Mehmeda Mujkić, kauč i mrcinjanje, familija kunja po sobama, što ćeš, bolje đaba ležati nego đaba radit! Eto, kad podvučeš crtu, sve je u redu, vuk sit, ovce na broju. Mislim svi ste to garant prošli, samo niste ni svjesni, super je sve.

#samoljubav.#samogluma