Gocova žica

GOCOVA ŽICA: LAŽI, LAŽI, LAŽI ME…

Lažne poštapalice i obećanja dio su naše svakodnevice, a da nismo ni svjesni što izgovaramo…
Svi smo se mi barem jednom u životu našli u situaciji da smo nekom drugom rekli: „Čujemo se!“ Rečenica „Čujemo se“ potječe još iz davnina, vremena naših predaka, kada su si ljudi tako obećavali da će se jedni drugima javiti. I javljali su se, bilo je to neko drugo vrijeme, riječ i ruka su bili svetinja. Danas ako mi nisi poslao mail ili službeno priopćenje za to „Čujemo se“, možeš to objesiti o granu na drvetu.

ČUJEMO SE…Dogovaraš se tako s komšijom da treba izrezati 10 metara drva sutra popodne i ubaciti u šupu…T:Je l’ vrijedi onda za sutra da izrežemo to i pobacamo? D:Čujemo se… I naravno, T čeka mjesec dana da se D javi, ovaj popodne isti dan zaboravio što se dogovorio, ovom drva pokisla, pa se osušila, pa komšija Rade ukrao 5 metara preko noći, svaki dan po malo…otišla drva, a mi se ČUJEMO!

ČUT ĆEMO SE…Ideš okolo, šetaš se centrom i naletiš na bivšeg kolegu sa posla ili razreda iz srednje, niste se vidjeli dvije godine…Gdje si frende, kako je, mogli bi na kavu? Evo me e, hajde čut ćemo se, imam tvoj broj! A ono, kave ni na posteru čovječe…

POZDRAVLJAJU I ONI TEBE… U tijeku telefonskog razgovora rečenica koja se često izgovara, na samom kraju je EVO POZDRAVLJAJU I ONI TEBE. Rekli bi kolege s BBC-ja Hau jes nou ili Kako da ne…Nitko nikad nije nikog pozdravio tako, nema šanse.

AJD I JA ĆU ONDA…U pekaru ulaziš s kolegom koji je gladan, ideš s njim da ne ide sam hajde, inače u pekari rade opasni ljudi, treba uvijek ići u paru, ako si neugodan može te prodavačica odalamiti iza uha da ti se zavrte svi organi…ti logično nećeš ništa, jeo si maloprije, on naručuje burek s mesom i jogurt pa čuješ: Što ćeš ti? Ma ništa, jeo ja maloprije….izlazite van, gledaš ga gdje prebija burek..AJD I JA ĆU. I odeš po burek s jogurtom….frend je kriv.

ODLIČNA NAM JE SLIKA…Vani si s ekipom, ludnica, pijete, ločete, i sad klasika hajdemo se slikati, netko vadi mobitel, udaraš selfie…ODLIČNA NAM JE SLIKA. A ono brate, jedan gleda u pod, drugi žmiri, trećem se pola lica ne vidi, misliš da je Terminator s tobom vani, bitno da si ti ok ispao. Ali odlična NAM je slika…i odmah na Face. I onda se praviš blesav kasnije: Pa zar sam ju takvu objavio? Nisam ni skužio.

TAGIRAT ĆU TE…opalili se sliku na koncertu Rozge s prijateljičinim mobitelom jer je vaš krepao. Idete doma i gledate slike i molite da vas netko označi da sutra svi vaši prijatelji vide da ste bili u nultom redu u dvorani. Aha, tagirana si NE…a ti čekaš i čekaš i uvjeravaš sve da si bila na Rozgi.

NE PIJEM VIŠE…subota, izlazak, našikaš se i praviš kaos okolo. Sutra ujutro, pokušavaš otvoriti oči, u ustima ti Mirogoj brate, samo osjetiš miris paljevine, kao da ti je lampion izgorio u ustima i onda:NE PIJEM VIŠE! E, `naš što, obećavali ti tako na birou posao u državnoj firmi…

OD PONEDJELJKA…inače u upotrebi kad se govori o počecima novih termina u teretani, kad je dijeta u pitanju, prestanak psovanja, kad je gotova era s kolačima i slatkim i slično.

EVO JOŠ OVU ZAPALIM I GOTOVO…inače, reklo bi se, posljednji pokušaj brice da od guzice napravi lice. Jednom je jedan čovjek, prije milijun godina rekao da će još jednu zapaliti i više neće. Ni dan danas mu se ne zna pravi identitet, zapravo takvi ne postoje.

‘AJMO NA JEDNU CUGU…ni jedna rečenica na ovom svijetu ti ne može toliko zagorčati život kao ova.

EVO ME ZA 5 MINUTA…mislim da je svaka riječ suvišna.

PREŠ`O SAM SREDINU…jedna od najjačih srednjoškolskih laži kad te školski pita za list papira.

EVO JOŠ JEDNU ŽLICU I NE MORAŠ VIŠE…klasična roditeljska laž kad hranite svoju djecu.

OSTAT ĆE TI TAKO…također jedna odgojna mjera roditelja kad je u pitanju gledanje vašeg djeteta u križ, razvlačenje ušiju i slično.

DOBRO DOŠLI-JOŠ BOLJE VAS NAŠLI…znači nitko nikog nije našao, došao si tu jer si se najavio ili sam te ja zvao, nisam ja pas da me nađeš na ulici…

ZNAM ŠTO ĆU OBUĆI i IMAM ŠTO ZA OBUĆI…znači ni jedna žena nikad.

NEMOJTE ŠTO ZAMJERIT, JOŠ BOLJE VAS NAŠLI, POZDRAVITE SVOJE…