Sport

ODLIČNE VIJESTI IZ SAMBO I MMA KLUBA BELIŠĆE

Odlične vijesti stižu iz Sambo i MMA kluba Belišće. Naime ovaj klub jedan je od onih koji na vlastitom primjeru pokazuju da Belišće s pravom nosi titulu Europskog grada sporta 2017.

Čak pet juniora Sambo i MMA kluba Belišće branit će boje Lijepe Naše na svjetskom juniorskom prvenstvu u Novom Sadu koje će se održavati od 12. – 15. listopada. Ovaj Belišćanski klub iz mjeseca u mjesec pokazuje veliki napredak te je ovo do sada najveći broj reprezentativaca iz kluba koji će sudjelovati na navedenom natjecanju. Rezultat je to napornih treninga tijekom vrućih ljetnih dana i to dva puta dnevno. Napor koji su uložili i upornost te mnogobrojni turniri i priprema izbrusili su odličnu formu kod boraca ovog belišćanskog kluba. Uz reprezentativce Sambo i MMA kluba Belišće nastupit će i jedan junior iz Sambo kluba Zagreb, a trener ove reprezentacije je Belišćanin Christian Uskoković koji ih kvalitetno priprema za svaki turnir i svako natjecanje, pa tako i za ovo svjetsko juniorsko prvenstvo. Konkurencija je ogromna iz cijelog svijeta , a po posljednjim informacijama očekuje se oko 800 sudionika.

Ispred reprezentacije nastupaju Matej Mlinarević do 87 kg, Ian Česko do 81 kg, Toni Koškan do 75 kg, Dominik Matijević 62 kg i Laura Blažević 65 kg.
Osim toga, za kadetsko europsko prvenstvo koje se igra u Poreču priprema se još četiri reprezentativca iz Sambo i MMA kluba Belišće. Ovo prvenstvo igra se u prosincu do kada će i ove borce pripremati također trener Uskoković kako bi bili potpuno spremni za borbe.
Na listi za europsko prvenstvo su Leon Sabo, Leonid Orozović, Katja Vuković i Ena Bečka.

Sretno članovima Sambo i MMA kluba Belišće, a treneru želimo puno strpljenja i uspjeha.