Sport

BELIŠĆANSKI PONOS – VRATILI SE SA 55 MEDALJA I PEHAROM

Belišćanski kajakaši, kanuisti i kajakašice osvojili su treće ekipno mjesto na Prvenstvu Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama koje se održavalo prošlog vikenda na zagrebačkom Jarunu.

Ispred Kajak kluba Belišće na ovom natjecanju sudjelovali su :

GORAN POSAVAC
KRISTIJAN PITTNER
DEJAN HEĐA
EMANUEL HORVATIČEK
MARKO JELKIĆ
PETAR IVIĆ
MATIJA VINCETIĆ
IVAN OREŠKOVIĆ
DIJANA MAGUŠIĆ
TEA GALIĆ
KRISTINA KOROŠIĆ
BRIGITA RAKMIĆ
MARIO RAKMIĆ

Ovih 13 sportaša u pratnji predsjednika Kajka kluba Belišće Stjepana Krznarića kući su donijeli još jedan pehar, i to onaj za treće ekipno mjesto te ukupno 55 medalja! Važno je napomenuti da se nitko od njih nije vratio bez osvojene medalje.  Prvog dana osvojeno je 20 medalja na utrkama na 200 metara. U subotu su uslijedile utrke na 1000 metara kada su pokazali i dokazali koliki je njihov sportski duh.

U nedjelju su postignuti sljedeći rezultati:

C1 – 500 metara : Marko 4. mjesto , Emanuel 5. mjesto, Petar 7. mjesto i Goran 8. mjesto!
C2 – 500 metara : Marko i Emanuel osvojili su srebro, Goran i Petar broncu, Ivan i Matija su u cilj uveslali 5. , a Dejan i Kristijan sedmi.
C4 – 500 metara : Emanuel, Marko, Ivan i Matija osvojili su zlato , a srebro je pripalo Dejanu, Kristijanu, Goranu i Petru.
K1 – 500 metara (ž): Dijana je u cilj uveslala sedma
K2 – 500 metara (ž): Brigita i Kristina stigle su do cilja osme.
K1 – 500 metara (m): Mario je sedmi završio utrku.
K4 – 500 metara (ž) : Tea, Dijana, Kristina i Brigita okitile su se broncom.
C1 – 3 000 metara (seniori) : Petar je za dlaku ispustio medalju, utrku je završio 4. , Goran šesti, a Matija 7.
C1 – 3 000 metara (veterani) : Emanuel je osvojio zlato, Dejan srebro, a Kristijan broncu.
K1 – 3 000 metara (seniorke) : Tea je ušla u cilj druga te se okitila još jednim srebrom
K1 – 3 000 metara (veterani) : Mario je odveslao prvi te se okitio zlatom.

Možemo reći da je ova “stara” ekipa Kajak kluba Belišće pravi primjer Europskog grada sporta.  Tu su naši nekadašnji prvaci i prvakinje države, tu je naš olimpijac, tu su naši reprezentativci. Tu su naši sadašnji prvaci i viceprvaci, reprezentativci.  Tea i Dijana pravo su iznenađenje. Ove povratnice u velikom stilu dokazale su i pokazale kako je to kada nešto voliš. Bez obzira na sve godine ne veslanja one su pravi dokaz da se neke stvari ne zaboravljaju i da želja , volja i upornost doista daju odlične rezultate.

Veterani Kajak kluba Belišće su dokazali da im godine ne mogu ništa i da svaki put kada se nađu svojim kanuima i kajacima veslaju prema medaljama.

Naravno treneri Kajak kluba Belišće Tea i Ivan pravi su primjer djeci koju treniraju. Jednog dana i oni će zasjesti na tron kao i ova ekipa. Jednog dana ovi naši kanuisti, kajakaši i kajakašice gledat će sebe kroz dječicu koja su budućnost Kajak kluba Belišće!

Ove sposobnosti i zajedništvo primjer su da je u sportu sve moguće. Čestitamo od srca i hvala vam što ste nas još jednom učinili ponosnima!