Sport

Osvojili 20 medalja i veslaju po još!

Prvi dan Prvenstva Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama na Zagrebačkom Jarunu prošao je odlično za naše sportaše. Naime, na ovom natjecanju sudjeluje 13 kanuista, kajakašica i kajakaš iz Kajak kluba Belišće , a već sada oko vrata nose čak 20 medalja.

Jučer su se održale utrke na 200 metara. Tako su naši kanuisti u C-1 osvojili 1. mjesto i to Marko Jelkić, 3. mjesto Emanuel Horvatiček, 4. mjesto Ivan Orešković, 5. mjesto Petar Ivić. U utrci C-2 zlatom su se okitili Marko Jelkić i Emanuel Horvatiček, 3. su u cilj uveslali Ivan Orešković i Matija Vincetić, 4. mjesto pripalo je Petru Iviću i Goranu Posavcu, a 5. mjesto ugrabili su Kristijan Pittner i Dejan Heđa.

Veslali su kanuisti i utrku u C-4 gdje su prva dva mjesta pripala upravo članovima Kajak kluba Belišće. 1. mjesto osvojili su Marko Jelkić, Ivan Orešković , Petar Ivić i Matija Vincetić, dok su na 2. mjestu zasjeli Goran Posavac, Dejan Heđa , Emanuel Horvatiček i Kristijan Pittner.
Jedini kajakaš iz belišćanskog kluba Mario Rakmić odveslao je također odlično ovu utrku no izmaknula mu je medalja.

Tu su i naše djevojke. Kajakašice su u utrci K-4 osvojile drugo mjesto i to u sastavu Tea Galić, Dijana Magušić, Kristina Korošić i Brigita Rakmić.
Tea i Dijana osvojile su i broncu u utrci K-2 na 200 metara, dok su u toj utrci Kristina i Brigita ostale bez medalje.
Jučer je i K-1 veslala Dijana koja nije došla do prva tri mjesta iako je utrka bila odlična.
Belišćani su ponosni na svoje sportaše i trebaju biti!

Velika je konkurencija na ovom natjecanju i dakako da su ovi Belišćani koji predstavljaju u Zagrebu Europski grad sporta 2017. još jednom pokazali i dokazali da se uz trud, rad i volju može puno toga postići. Svakako treba istaknuti da su s ovim natjecanjem u velikom stilu u utrku vratile Tea i Dijana, iza kojih su godine ne sudjelovanja na ovakvim natjecanjima.

Dakako , Tea i Ivan su pravi primjer i malim kajakašima koje treniraju. Danas , sutra i oni će uz upornost i volju kao što imaju njihovi treneri zasjesti na tron i okititi se mnogim medaljama te nastaviti sada već tradiciju Kajak kluba Belišće osvajajući pehare i medalje na ovako velikim natjecanjima.
Danas su pred ovim sportašima utrke na 1000 metara.

U 16 sati vesla Mario Rakmić u K-1. U 17:38 na redu su naši kanuisti u utrkama C-1. Nakon njih u 17:46 vesla Tea Galić i to K-1. U 18:08 započinje utrka C-2 u kojoj veslaju četiri posade belišćanskog kluba i to Petar Ivić, Goran Posavac, Kristijan Pittner, Dejan Heđa, Marko Jelkić, Ivan Orešković, Emanuel Horvatiček i Matija Vincetić.

Djevojke Tea, Dijana, Kristina i Brigita utrku u K-2 započinju u 18:16. U 18:45 na rasporedu je utrka u C-4 u kojoj sudjeluju svi belišćanski kanuisti. K-4 djevojke veslaju u 18:45.

Čestitke na odlično odveslanom prvom danu ovog natjecanja! Sretno danas!