Sport

SRETNO NAŠIM ODLIČNIM SPORTAŠICAMA I SPORTAŠIMA

Grad Belišće ove godine nosi laskavu titulu Europski grad sporta 2017. Zahvaljujući sjajnim sportašima i sportskim kolektivima i udrugama ova prestižna titula je itekako opravdana. Veliku ulogu u svemu tome ima i Kajak klub Belišće i svi kajakaši , kajakašice i kanuisti koji su do sada bili i još uvijek su članovi kluba.

Svi znamo da je Kajak klub Belišće najtrofejniji klub u našem gradu i jedan od najtrofejnijih na području Republike Hrvatske.
Počevši od legende ovog sporta općenito, našeg kanuista Matije Ljubeka, pa sve do naših sadašnjih članova nižu se medalje i novi uspjesi.
Upravo to sada već i očekujemo od naših sportaša koji su u ranim jutarnjim satima uhvatili put pod noge prema glavnom gradu Hrvatske kako bi među najboljim klubovima odmjerili snage na Prvenstvu Republike Hrvatske koje se održava od 04. – 06. kolovoza 2017.
Organizatori prvenstva su HKS, KSZ, KKK JARUN, KKK MATIJA LJUBEK.
Službeno otvorenje Državnog prvenstva Hrvatske bilo je u 14,30 sati.

Ispred Kajak kluba Belišće na ovom prvenstvu veslat će:
GORAN POSAVAC
KRISTIJAN PITTNER
DEJAN HEĐA
EMANUEL HORVATIČEK
MARKO JELKIĆ
PETAR IVIĆ
MATIJA VINCETIĆ
IVAN OREŠKOVIĆ
KRISTINA KOROŠIĆ
BRIGITA RAKMIĆ
MARIO RAKMIĆ

Te povratnice koje su bile nekada na vrhu države u kajaku, naše sjajne kajakašice:
DIJANA MAGUŠIĆ
TEA GALIĆ

Među ovim sportašima su oni koji su godinama bili među najboljima ili najbolji. Tu su naši reprezentativci, olimpijac, prvaci i prvakinje Hrvatske te trener i trenerica mladih nada Kajak kluba Belišće.

Već u prvoj današnjoj utrci u 15:10 u C-1 seniori na 200 m nastupaju naši kanuisti! Jedini kajakaš ispred KK Belišće Mario Rakmić vesla u 15:55 i to K-1 seniori na 200m. Dijana Magušić u K -1 seniorke na 200m vesla u 17:50. Slijede utrke u C – 2 seniori 200m u 18:10 ( Ivić – Posavac ; Jelkić – Horvatiček ; Orešković – Vincetić ; Pittner – Heđa). Odmah nakon kanuista slijedi utrka K – 2 seniorke 200m kada će u 18:15 zaveslati Mgušić -Galić i Korošić – Rakmić. U 18:35 slijedi utrka u C – 4 na 200m gdje će naši kanuisti veslati u dvije staze (Horvatiček, Posavac, Pittner, Heđa, Jelkić, Ivić, Vincetić, Orešković).

Posljednja utrka prvog dana ovog prvenstva je u 18:45 i to K-4 na 200m kada će naše djevojke zaveslati u konkurenciji s dvije posade Olimpika. To je ono što ih čeka danas , a utrke se već nastavljaju sutra! Sve rezultate i najave pratite na našem portalu.

Iako su doista teške vrućine i nisu vremenski uvjeti koji idu na ruku vjerujemo kako će našim kanuistima, kajakašicama i kajakašu njihov sportski i borbeni duh osigurati medalje i odlične plasmane.
Puno sreće i navijajmo za naše sportaše!!!!